Kickboxing

Kickboxing

Kickboxing

Kickboxing is een vecht-/verdedigingssport waarbij zowel de handen als de benen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd.


Bij Kickboxing worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen en stoten anders en mogelijk efficiënter. Kickbox-wedstrijden gebeuren in een ring. Bij Ramdas wordt er vooral getraind op recreatief niveau, waardoor de lessen voor iedereen toegankelijk zijn.


Trainer: Francis Pimienta

Francis is 42 jaar oud en ruim 20 jaar actief in de kickbokswereld. Francis heeft trainingen gehad/gevolgd bij grootmeesters als: Ino Alberga en Lucien Carbin. Door de jaren heen heeft Francis zich toegelegd op Kickbox Carbin all Styles. Deze kickbox style kenmerkt zich vooral door een allround gebruik van handen, voeten, knieën en clinchen. Francis is enorm positief en energiek. In de lessen is hij fanatiek, geeft les met humor en stimuleert hij zijn leerlingen altijd om nog beter te worden.

Welkom bij Ramdas kickboxing Carbin all styles.
Groeten van Francis.


Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is een verdediging-/vechtssport met de nadruk op grondgevechten. Bij BJJ maak je optimaal gebruik maakt van je eigen sterke punten waardoor je d.m.v. slimme technieken en bewegingen een veel groter en sterkere tegenstander kan uitschakelen. BJJ is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu, genaamd “Jiu-do”, waarbij het idee is dat zacht van hard wint. Met andere woorden; een klein en zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een veel groter en sterkere aanvaller. Als zelfverdediging is BJJ uitermate geschikt. Bij BJJ kan je je tegenstander volledig controleren zonder hem of haar te “beschadigen”. Bij de trainingen ben je met je hele lichaam bezig en train je alle spieren, maar ook kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.
Trainer: Ronaldo de Souza

Ronaldo de Souza is 36 jaar oud, geboren in Brazilië en gestart op zijn 15e met BJJ. Ronaldo heeft de zwarte band met 3 strepen. In 2008 behaalde hij bij grootmeester Marcelo Nigue zijn zwarte band en is in de tussentijd zelf gegroeid naar bijna grootmeester.

Ronaldo is enorm gepassioneerd en liefhebber van BJJ/MMA. Hij is zeer gedreven om het beste uit zijn leerlingen te halen. Bij de trainingen van Ronaldo haal jij het beste uit jezelf.

“We zien je gauw komen bij Ramdas”.
Groeten van Ronaldo.

© 2019 | Ramdas SportCenter Huisregels | Algemene voorwaarden | AVG Privacy | Ramdas MediaDesign